Politie nog steeds op zoek naar mannen die gewond zijn geraakt bij ripdeal in Ede

VIDEOEDE - De politie is op zoek naar twee mannen die vermoedelijk gewond zijn geraakt  bij een mislukte ripdeal op woensdagmiddag 31 juli in een woning aan de Van Ostadestraat in Ede. In totaal waren vijf mannen betrokken bij de deal die om softdrugs ging. 

Die middag hebben de vijf mannen elkaar rond 17.30 uur ontmoet in de woning in de Van Ostadestraat. Wat er binnen is gebeurd, is niet bekend. Even later rennen twee mannen naar buiten met een grote, zwarte tas. De politie vermoedt dat deze was gevuld met softdrugs. Ze gingen er vervolgens vandoor in hun Audi A8 met Duits kenteken.

n
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Worsteling voor de woning

Volledig scherm
Onderzoek aan de Van Ostadestraat nadat er een ripdeal in de woning heeft plaatsgevonden. © AS Media

Bij een worsteling voor de woning is in ieder geval een van de vijf gewond geraakt, vermoedelijk een Nederlander. De politie trof veel bloed aan. Daardoor lijkt het erop dat één slachtoffer veel bloed heeft verloren óf dat twee mannen gewond zijn geraakt.

Een van de mannen liep volgens getuigen zwaargewond terug naar het huis, maar vertrok even later met een andere man in een grijze auto met Nederlands kenteken. 

De twee Duitsers van Turkse komaf, zijn opgepakt door de Duitse politie. Een andere man bleef achter in de woning en is direct aangehouden. De twee mannen die vertrokken in de grijze auto zoekt de politie nu. Wellicht hebben ze ergens hulp gezocht of in een drogist of apotheek verband gekocht.

De politie vroeg dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht mensen die de twee hebben gezien, dat bij haar te melden. Ook mensen die meer weten over wat er in de woning heeft afgespeeld is gevraagd de politie in te schakelen. 

Bekijk het item uit Opsporing Verzocht: 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei