Boeren hebben zich verzameld op het viaduct over de A28 bij Nijkerk
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren hebben zich verzameld op het viaduct over de A28 bij Nijkerk © Mitchel/LDGFotografie

Politie ziet protestacties boeren verharden: ‘Als dit niet stopt, moeten we harder ingrijpen’

De protestacties van boze boeren ‘zijn aan het verharden’ en worden meer en meer door kleine groepjes boeren georganiseerd. ,,Ik hoop wel dat dat stopt. Anders worden we gedwongen harder in te grijpen”, stelt politiechef Willem Woelders van de Landelijke Eenheid.

59 reacties

 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  Ik keur geweld nooit goed maar begrijp de boeren wel, hun toekomst en die van hun kinderen word gewoon aan de kant geschoven terwijl zware industrie, vliegenvelden en andere takken van sport gewoon mogen doorgaan. Komt bij dat ons land gewoon te snel te vol raakt. Tijd voor verandering, weg met die Haagse deugclubjes die de eigen bevolking een oor aannaaien.
 • C.J.H. Heveling

  1 maand geleden
  Laten we blij zijn met de boeren, niet alleen als voedsel producenten , maar ook met hun vuist. Zonder enkele acties goed te keuren, demonstreren met een liedje zingen op het Malieveld, daar raakt de Haagse elite niet van onder de indruk. Wat de boeren doen wel. Voor alle misstanden gemaakt onder hem, die zelf een functie elders had moeten krijgen.
 • R. Mandersloot

  1 maand geleden
  Na de eerste protesten van de boeren een paar jaar geleden gelden grotendeels overgestapt op biologisch verbouwd voedsel en eet heel weinig vlees, uiteraard ook biologisch. Dit randvolk zal zo min mogelijk aan mij verdienen. Steun de biologische boer, de boer van toekomst, alleen dat weet dit volk nog niet.
 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  De boeren acteren op een wijze die de Groningers, de slachtoffers van het toeslagenschandaal en de ouders van de 5700 geroofde kinderen hebben nagelaten. Politici en bestuurders hebben dit zelf over zichzelf afgeroepen. Beschamend dat zij zich nog volksvertegenwoordiger durven te noemen. Enkel zelfbeklag en geen enkele vorm van zelfreflectie. Klaver en Paternotte gooien voortdurend olie op het vuur.
 • Martijn Hamer

  1 maand geleden
  Gewoon de hele Randstad met al die Bobo’s vastzetten en de volledige voedselketen plat gooien. Zonder boeren geen eten. Ergens een jaar of 75 geleden kwamen alle westerlingen ook allemaal naar ‘t platteland om hun handjes op te houden voor eten!! Zijn ze dat soms vergeten?!

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei