Volledig scherm
Impressie van het World Food Center in Ede. © World Food Center Development B.V.

Poll: 6 miljoen voor Food Center, nog niets voor de voedselbank, is dat wel eerlijk?

pollDe Voedselbank in Ede dreigt de deuren te moeten sluiten omdat de huur te hoog is. De hoop is gevestigd op de gemeente Ede die nog niet met een structurele subsidie over de brug wil komen. Ede trekt wel de knip voor het nieuwe World Food Center: een subsidie van 6 miljoen euro en een lening van 26 miljoen euro. Is dat wel eerlijk?

Poll

Als Ede miljoenen uitgeeft voor het World Food Center, moet ze ook de voedselbank steunen

  • Ja, wel geld naar een prestigeproject en niet naar de Voedselbank, is oneerlijk (81%)
  • Nee, de Voedselbank moet gewoon zijn eigen broek op kunnen houden (19%)
1006 stemmen

ChristenUnie, GroenLinks, CDA en PvdA stelden onlangs vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de penibele financiële situatie bij de voedselbank. De huurprijs van het huidige pand van de instelling op de Frankeneng is te duur. ,,Nu is het college in gesprek met het bestuur van de voedselbank over een gemeentelijk pand dat mogelijk te gebruiken is’’, aldus raadslid Cora Otter van de CU.

Het pand moet nog wel geschikt worden gemaakt voor gebruik door de voedselbank. Zo moeten er een koel- en vriescel komen, moet de buitenruimte worden aangepast voor laden en lossen en moet de vloer in het gebouw worden verstevigd, zodat er stellingen kunnen staan. Mocht het lukken met het nieuwe onderkomen, dan is de voedselbank volgens Otter verlost van zijn financiële zorgen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei