Volledig scherm
© Herman Stöver

Poppodium Astrant moet nog langer geduld hebben

EDE - Poppodium Astrant moet nog langer wachten tot er duidelijkheid komt over de toekomst van hun pand aan het Kuiperplein. Ede ziet het nog niet zitten om op dit moment een knoop door te hakken. 

Poppodium Astrant maakt al enkele jaren gebruik van het voormalige jongerencentrum aan het Kuiperplein. Het pand is echter totaal niet geschikt voor de activiteiten die Astrant er in wil houden. Zo voldoet het pand amper aan alle eisen die gesteld zijn als het gaat om geluid. Omdat er regelmatig concerten gegeven moeten worden, zou het pand flink geïsoleerd moeten worden om dat mogelijk te maken. Juist omdat de locatie aan het Kuiperplein vlakbij woningen staat. 

Beperkt evenementen

Op dit moment mag het poppodium maar beperkt evenementen organiseren. ,,En dat terwijl ze juist die activiteiten nodig hebben om ook hun sociale activiteiten te kunnen bekostigen‘’, zegt een woordvoerder van de gemeente Ede. 

Bij Astrant bestond er de hoop dat de gemeente Ede snel een knoop door zou hakken. Dat was hen ook beloofd. Maar de gemeente wil de kwestie eerst verder onderzoeken.

Een eerdere zoektocht naar eventuele andere locaties liep eerder op niets uit. Voor de huidige locatie is geld het grote obstakel. In het goedkoopste scenario kost de verbouwing 1,9 miljoen euro. Maar met dat geld is het pand nog steeds niet optimaal ingericht voor de wensen van Astrant. Dat is pas zo als er 4,4 miljoen euro wordt uitgegeven. Ede heeft nu deze twee varianten met een variant die 3,9 miljoen kost voorgelegd aan de gemeenteraad, maar neemt nog geen besluit. ,,Vooral de kosten die nodig zijn om te zorgen dat er geen geluidsoverlast komt, vallen ons erg tegen.’’

Nieuw gesprek

Binnenkort is er een nieuw gesprek tussen gemeente en poppodium. Dat gesprek wil Xander van Soelen van Astrant afwachten voor hij iets zegt over de stand van zaken. Overigens biedt de gemeente Astrant nu al wel een huurcontract voor de komende vijf jaar aan voor het pand. ,,We willen ze hiermee nu hierin zekerheid geven‘’, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Maar we snappen ook dat zij graag nog meer duidelijkheid willen over de toekomst.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei