Een wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf. © Leo Linnartz (Wolven in Nederland)

Première nieuwe wolvenfilm is in Ede: ‘Hopelijk levert film een bijdrage aan de balans tussen mens en dier in de natuur’

Bioscoop Pathé Ede is op 29 januari het decor van de première van de nieuwste Nederlandse natuurfilm WOLF. Filmmaker Cees van Kempen heeft grote delen van de film opgenomen op de Zuidwest-Veluwe en met name op Planken Wambuis. Vanaf 3 februari is deze natuurfilm voor iedereen te zien.

3 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @Gert Van der Meijden, er zijn al teveel mensen die reeën en herten nog steeds zien als schattige en onschuldige Bambi's die erg lief uit hun ogen kijken en door de natuur heen huppelen. De mannetjes onder hen zijn echter tijdens de bronstijd ontzettend agressief tegen elkaar en ze kunnen elkaar zelfs doden met hun geweien! Anders zetten ze hier ook maar elanden uit of meer taurossen en konikpaarden waarvan de sterkste exemplaren de wolven kunnen gaan verjagen. Zelf de wolf is niet onfeilbaar.
 • Gert Van der Meijden

  1 jaar geleden
  Helemaal eens met Gerrit. Heb al eerder gezegd: als je hondje los loopt en een konijn vangt, krijg je een mega boete. Maar dat beest wat al lang hier niet meer thuis hoort mag al onze mooie reeën, herten, schapen en wat al niet meer naar de Filistijnen helpen. Sorry hoor, maar die beesten horen hier echt niet meer thuis.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Het is dus de bedoeling dat op deze wijze de wolf word gepromoot als een lief en onschuldig dier dat een aanwinst voor onze natuur en alle daar levende dieren is , de werkelijkheid moet hier dus zoveel mogelijk worden vermeden , een soort van volks verlakkerij dus...gelukkig zijn veel mensen toch inmiddels wel wijzer geworden..?. of lopen er nu echt zoveel mensen rond die dit dier dat alles wat voor zijn kaken komt vermoord mooi vinden , die is zelf dan ook een gevaar voor de maatschappij