Volledig scherm
Impressie van het festival Woest & Bijster in 2016. © Tamara Reijers

Prins Berhard Cultuurfonds schenkt 19.505 euro in Ede en Wageningen

EDE/ WAGENINGEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft aan 146 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van 409.597 euro toegekend. Daarvan ging 19.505 euro naar Ede en Wageningen.

Studententoneelvereniging Pierrot et Colombine uit Wageningen ontving 1.000 euro voor hun voorstelling De Meeuw. Uitgeverij Walburg Pers kreeg 1.500 euro voor het uitbrengen van de publicatie De ramp in het Roode Dorp. V1 of luchtmijn? van Gerard Olinga.

Tengah Ombak

Verschillende groepen in Ede en gezelschappen die een optreden in Ede verzorgden, mochten samen 17.005 euro verdelen. Woest & Bijster in Bennekom kreeg daarvan 5.000 euro voor het gelijknamige festival in 2018. Zangvereniging Vocalise uit Vianen ontving 4.500 euro jubileumconcerten in onder andere Bennekom en Ede. Ana Upu in Lunteren mocht 4.000 euro besteden aan het gedenkteken Dit Tengah Ombak. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei