Het terrein van Pro Persona in Wolfheze.
Volledig scherm
Het terrein van Pro Persona in Wolfheze. © Marc Pluim

Pro Persona verkeert in zwaar weer en haalt bedden weg uit Ede

EDE - Pro Persona haalt alle bedden weg uit haar dependance in Ede. De organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg zou een miljoenentekort hebben en moeten inbinden. Personeelsleden werden donderdag ingelicht over de sluiting.

24 reacties

 • Helma

  2 jaar geleden
  Dat klopt als een bus . Je ga er gekker uit dan dat he er heen ga.....spreek uit ervaring...echt een ramp om moedeloos van te worden, want wat nu
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Beter onderdak dat niet meer aan de huidige eisen voldoet (....?) dan geen onderdak.
 • de gelderse gravin

  2 jaar geleden
  uit mijn hart gegrepen lieve maria !  xxx
 • Hulshof

  2 jaar geleden
  Gevolg van afbouwen en decentraliseren van bedden, beste Jong! Ruim 20 jaar geleden zijn een aantal bedden van Wolfheze verplaatst naar de nieuwe gebouwde Riethorst. Patiënten moesten dichter bij huis kunnen worden behandeld. Door geldgebrek kan dat dus niet meer in Ede. Overigens voldoen de leegstaande panden in Wolfheze al lang  niet meer aan de huidige eisen. Om ze op te knappen zou handenvol geld gaan kosten.
 • Maria Bruggeman

  2 jaar geleden
  Elke avond onder het afdak van de voormalige Rembrandt bioscoop in Arnhem verzamelt een grote horde psychiatrisch patienten zich die geen dak boven het hoofd heeft. Daar worden zij 'bijgestaan' door zogenaamde straatcoaches, weer of geen weer, zomer en winter. Het is een vreselijk treurig schouwspel. Terwijl rijke lui razen voorbij razen in hun dure bolides, moeten deze stakkers wachten tot middernacht voordat de nachtopvang opengaat, waarvoor ze moeten betalen met bedelgeld. Een rechtstreeks gevolg van marktwerking in de zorg. Bedankt VVD, voor deze rijke maar onmenselijke maatschappij!

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei