Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DE GELDERLANDER

ProRail sluit onbewaakte overweg in Lunteren

LUNTEREN - ProRail heeft donderdag een onbewaakte overweg in Lunteren afgesloten voor weggebruikers. Voor de overweg op de Mijlerweg zijn betonblokken neergezet.

De spoorbeheerder wil vaart maken met het afsluiten van de 120 onbewaakte overwegen in Nederland en niet meer wachten op lokale besluitvorming. ,,Als er weer een ongeluk gebeurt, willen wij niet het verwijt krijgen dat we niks doen. Dat is niet meer uit te leggen”, zei topman Pier Eringa vorige maand.

De overgang die vandaag door ProRail wordt afgesloten, is overigens niet dezelfde overgang waarover gisteren een kort geding was. Een 75-jarige man wil via die weg voorkomen dat de spoorwegovergang op de Zandkamp dicht gaat.

Over de overweg in Lunteren is ProRail al enige jaren in gesprek met betrokken partijen, waaronder de gemeente en omwonenden. Inmiddels zijn volgens de organisatie alle partijen op de hoogte van de afsluiting. Er is een beveiligde overweg in de buurt waar voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer gebruik van kunnen maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei