Volledig scherm
© THINKSTOCK

Protest tegen nieuwe Monkey Town in Ede

EDE - Ede krijgt over enkele maanden een speelparadijs met lasergame en bowlingbaan. Althans, als het aan ondernemer Salim Noorzad ligt. Inmiddels wordt op Facebook protest georganiseerd.

Het gaat om een vestiging van de keten Monkey Town, die de buurman zou moeten worden van Friesland Campina (Riedel) aan de Vening Meineszstraat 4 in Ede-Zuid. Dit pand staat al enige tijd leeg.

Vergunning
Noorzad is momenteel eigenaar van restaurant De Voortse Herberg en Monkey Town in Voorthuizen. Er is een vergunning aangevraagd voor in totaal 3.500 vierkante meter aan indoor speeltuin met bowlingbaan en lasergame.

Overlast
Op de Facebookpagina Edenaren be Like werd de afgelopen week opgeroepen om bezwaar te maken tegen de komst van het bedrijf. Er werd gewaarschuwd voor overlast van bedrijfsfeestjes en dronken bezoekers die na middernacht door de wijk zouden dolen.

De meningen hierop zijn gevarieerd: de een verwacht problemen, anderen zijn blij 'dat er een keer wat leuks in Ede komt'. De oproep is er zondag afgehaald.

Bezwaar
De discussie is aangezwengeld vanuit ondernemers van onder meer Intersphere Lasergames, die een bezwaar tegen de vergunningverlening erbij voegden. Een woordvoerder van de bezwaarmakers wilde niet reageren.

Sluitingstijd
Volgens Noorzad is er geen sprake van dat hij tot middernacht open wil blijven. „Het is bedoeld als leuk dagje uit voor de familie. Andere bowlingbanen in de regio zijn tot twaalf of één uur open in het weekend. Ik heb het, om andere ondernemers tegemoet te komen, beperkt tot 23.00 uur op vrijdag en zaterdag en 22.00 uur in de rest van de week.”

De Vallei