De bananenkas achter de Mauritskazerne in Ede. Op deze plek met de World Food Experience komen, een attractie over eten.
Volledig scherm
PREMIUM
De bananenkas achter de Mauritskazerne in Ede. Op deze plek met de World Food Experience komen, een attractie over eten. © Herman Stöver

Rampscenario dreigt voor megapark over voedsel in Ede: te weinig tijd, te weinig geld

Komt er ooit een mega-attractiepark over eten in Ede? Stijgende bouwkosten, procedures rond stikstof en uitblijvende subsidies duwen de prestigieuze plannen naar de gevarenzone. Inmiddels zijn er wel al miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld in gestoken.

39 reacties

 • Edwin Hinloopen

  2 maanden geleden
  Het idee van het World Food Center spreekt me erg aan. Ik heb echter het sterke vermoeden dit dit concept hetzelfde lot beschoren zal zijn als de Floriade of de Flevohof. Daarom denk ik dat het helaas het beste is om er vanaf te zien.
 • Jan de Groot

  2 maanden geleden
  Daar gaat ons goede belastinggeld in rook op. Kunnen de verantwoordelijken hiervoor op het matje geroepen worden, want dat ze het niet geweten hebben kan hier toch geen argument zijn. Er is al genoeg belastinggeld verspild, denk hier eens aan!
 • Hans wildekamp

  2 maanden geleden
  Ik geef aan dat het in Den Haag al een hopeloze zaak is. En de gemeente Ede maakt het voor zijn inwoners nog moeilijker. De inwoners gaan straks via de gemeente belasting het gelag betalen en de hobby van de wedhouder stoppen dit onzinnige plan.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Hans wildekamp,sinds wanneer moet dit van Den Haag?
 • Hans wildekamp

  2 maanden geleden
  DenHaag maakt heel Nederland kapot en met dit food centrum maakt gem. Ede het voor zijn inwoners nog erger. Financieel gezien en het aantal geschatte bezoekers was al bij voorbaat een euforie en onhaalbaar. B en W van Ede gebruik die miljoenen nu eens voor belangrijke zaken voor de inwoners die hulp nodig hebben. Dit plan is niet te behalen jullie hebben hoogmoed waanzin en de evenaren kunnen straks via de gem. Belasting het gelag weer betalen. WAANZIN

In samenwerking met indebuurt Ede