Enka terrein in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Enka terrein in Ede. © Rolf Hensel

Randstedelingen overspoelen de woningmarkt in de Vallei zodat die muurvast zit

EDE - Randstedelingen overspoelen sinds een jaar of drie de woningmarkt in de regio Foodvalley. Ze zoeken groen en rust, maar vooral een betaalbaar huis. Dankzij de overwaarde van hun huis in de Randstad hebben ze relatief veel te besteden. Ze zijn weliswaar welkom, maar hun komst baart ook zorgen. 

14 reacties

 • Chef

  5 maanden geleden
  Die komen hier niet met de intentie om 'veel te hoog te bieden' maar worden daar ook simpelweg toe gedwongen door krapte op de markt. Dat hoge prijzen een probleem zijn, ontken ik niet!
 • elco

  6 maanden geleden
  We leven in een vrije land met gelijk rechten voor iedereen 
 • Willem

  6 maanden geleden
  Juistum, en dat geld geven ze na de verhuizing ook gewoon uit in hun nieuwe woonplaats waardoor er leuke nieuwe bedrijfjes bij kunnen komen wat nog meer rijke radnstedelingen kan aantrekken.
 • Willem

  6 maanden geleden
  Nou, toch woon je daar dicht bij het station en ver genoeg van Wageningen waar onschuldige mensen zomaar neergeknuppelt worden, dat is ook heel wat waard.
 • Janssen

  6 maanden geleden
  Man op die gifbelt van de Enke wil toch geen enkele Gelderlander wonen!  Daar was een enorm meer wat alle kleuren, bellen, vellen en luchtjes had....het was de chemo-dump van de Enka...En daar ga je nu moeilijk over doen als er toch mensen willen wonen?
 1. FIOD valt vanwege 6 ton aan faillissementsfraude huizen binnen in Ede, Doetinchem en gemeente Beuningen

  FIOD valt vanwege 6 ton aan faillisse­ments­frau­de huizen binnen in Ede, Doetinchem en gemeente Beuningen

  DOETINCHEM/ EDE - De Fiod heeft donderdag drie woningen doorzocht in Doetinchem, Ede en de gemeente Beuningen, in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en witwassen. De dienst heeft drie verdachten op de korrel die vermoedelijk 600.000 euro hebben onttrokken aan inmiddels failliete boedels. De schulden binnen de faillissementen zijn opgelopen tot ruim 5 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

De Vallei