Ravage en files door lading spijkers op A1 bij Lochem en botsingen tussen Hengelo en Apeldoorn

Update/VideoEen ware ravage op de A1 bij Lochem vanochtend. De hulpdiensten sloten de weg af nadat het asfalt bezaaid was met spijkers. Op de snelweg tussen Hengelo en Apeldoorn raakten bovendien drie vrachtauto’s betrokken bij een ongeval. 

De ravage na een ongeval met drie vrachtauto’s op de A1 was donderdagochtend zo groot dat de weg tijdelijk volledig moest worden afgesloten. De hele ochtend stonden er lange files, de vertraging liep op tot ruim anderhalf uur.

Het ongeluk met de vrachtauto’s gebeurde bij Markelo. Ze kwamen met elkaar in botsing waarna er een grote ravage ontstond; de weg lag bezaaid met onderdelen.

Ook kwam er volgens Rijkswaterstaat een lading spijkers op de weg terecht.

Eén chauffeur raakte lichtgewond, maar hoefde niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.

Ruim anderhalf uur

De ANWB meldde om 09.45 uur dat de weg voor lunchtijd een uur lang compleet zou worden afgesloten rond lunchtijd, de verwachting is dat die daarna weer zal worden vrijgegeven.

Tegen 10.00 uur was de vertraging op de A1 van Hengelo naar Deventer, tussen knooppunt Azelo en afrit Lochem opgelopen tot meer dan anderhalf uur.

Ook file N350

Doordat de A1 vastliep, ontstond er ook een file op de aansluitende N350, bij de afslag Holten - Wierden.

Verkeer naar Apeldoorn werd geadviseerd om te rijden via Zwolle (A35, N35), verkeer richting Arnhem via Enschede (A35, N18).

Volledig scherm
© News United / Jan Willem Klein Horstman
Volledig scherm
Twee van de drie vrachtauto's die vanmorgen met elkaar in botsing kwamen op de A1. © Jan Willem Klein Horstman / News United

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei