Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Rode Peper & Basilicum in Ede. © Herman Stöver

Relaxed eten met een rafelrandje bij Rode Peper & Basilicum in Ede

Rode Peper & Basilicum in Ede zet de vegetarische gerechten bovenaan de menukaart. Maar je kunt hier zeker ook een biologische beefburger eten.

Studentikoos bijna, zo voelt het als je Rode Peper & Basilicum binnen stapt. De sfeer is uitermate relaxed door de muziek, de kok die zijn hand opsteekt vanuit de keuken en de bar die met het goedkoopste hout is getimmerd. Best wel lekker deze sfeer.

De bediening is even druk met een grote tafel en veel drankjes, dus komt de kok attent achter zijn kookeiland vandaan om de menukaart te brengen. Op krijtborden staat de wijnkaart. Daarvan zijn een heel stel alleen per fles te bestellen, plus twee witte wijnen en drie rode wijnen per glas. De witte huiswijn is een prima wijn, maar wel een eenvoudige, net als de rode wijn van mijn gast. Niks verkeerds, maar ook niets bijzonders.

Score: 7,7

Beoordeling
: Voorgerecht: 7,5, Hoofdgerecht: 7,5,  Nagerecht: 7,5, Bediening: 8, Ambiance: 7,5, Prijs/kwaliteit: 8.

De rekening: (2 personen, 3 gangen)
Crabcakes €10, Spicey Chicken €9, Falafel €14,50, Rendang €17,50, Cheesecake €4,50, Magnum €6,50, Wijn 2x €10, Espresso 2x €4,50.
Totaal€76,50

Rode Peper & Basilicum, Grotestraat 104, Ede.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei