Restaurant De Beren in Ede
Volledig scherm
Restaurant De Beren in Ede © De Beren

Restaurant De Beren opent in Ede, tweede vestiging in regio Vallei

EDE - De Beren heeft een tweede vestiging geopend in de regio Vallei. De keten heeft sinds dinsdag een restaurant langs de Laan der Verenigde Naties in Ede, pal tegenover bioscoopgigant Pathé. 

Het is het  43ste horecafiliaal van de bekende restaurantketen, die bekendstaat om vlees- en visgerechten van de houtskoolgrill. De zaak is zowel open voor lunch als diner. 

Tijdens de lunch zijn er onder andere belegde broodjes, tosti's en salades te krijgen. Vanaf 17.00 uur zijn er dagelijks onder meer spareribs, hamburgers en saté te krijgen. Ook vegetariërs kunnen er terecht dankzij de vegetarische varianten van onder andere de saté en burgers. 

Eerder al vestiging in Veenendaal

Het restaurant is in handen van Leo en Bianca Bruins. De franchise-houders waren eerder eigenaar van een De Beren-vestiging in Houten. Die hebben ze verkocht. Vorig jaar werden ze eigenaar van de vestiging in Veenendaal, langs de A12 bij de afrit Veenendaal-West. Dat was vorig jaar het eerste De Beren-restaurant dat open ging in de regio Vallei.

,,Met flink wat jaren ervaring met het runnen van een De Beren restaurant, zijn we helemaal klaar om het avontuur van een tweede vestiging aan te gaan. We kunnen niet wachten om nieuwe gasten te verwelkomen in Ede”, laat Leo Bruins in een persbericht weten. 

384 zitplekken

De zaak in Ede is gevestigd in het nieuwe complex City Valley West bij winkelcentrum Stadspoort, tegenover de bioscoop. Het restaurant telt 384 zitplekken: 226 binnen en 158 buiten. Gasten kunnen door een speciaal filmarrangement een driegangenmenu in het restaurant combineren met toegang tot de bios ertegenover. 

Later dit jaar moet er ook nog een vestiging van De Beren openen in Doetinchem. Het pand dat hiervoor bestemd is staat nu al ruim een jaar leeg. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei