Kok Wolter van Zwol van Stadscafé Oscar in Ede maakt een broodje kip met iets minder kip en meer groenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kok Wolter van Zwol van Stadscafé Oscar in Ede maakt een broodje kip met iets minder kip en meer groenten. © Raphael Drent

Restaurants worden duurzamer: iets minder vlees, meer groente

EDE/WAGENINGEN - De restaurants in de Vallei worden langzaam duurzamer. Minder gerechten met vlees, een iets kleinere biefstuk en meer groente. ,,Het gaat om kleine stapjes’’, zegt Lilou van Lieshout, leider van het project Restaurants van Morgen. 

11 reacties

  • Ronald

    2 jaar geleden
    Ik wil vlees ik ben geen konijn .
  • Dion Binsbergen

    2 jaar geleden
    Ik bepaal zelf wat ik eet, en voor kleine stukjes vlees kom ik niet naar je restaurant...keus genoeg!
  • de gelderse gravin

    2 jaar geleden
    Dit vind ik "een goede zaak" ! Succes met deze formule.
  • de gelderse gravin

    2 jaar geleden
    Gaaaaaaaap
  • Waterfiets

    2 jaar geleden
    Ik vind het geweldig! Wordt hoog tijd. Als je nu uit eten gaat en je wilt iets met vlees, dan krijg je als je geluk hebt een klein schaaltje met wat salade, maar vaak is het een klein hoopje op je bord, dat dan 'garnering' heet. In een luxer etablissement kunnen het bijvoorbeeld ook 2 asperges zijn.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei