Een behandelend arts kijkt naar een CT-scan van de longen van een coronapatiënt.
Volledig scherm
Een behandelend arts kijkt naar een CT-scan van de longen van een coronapatiënt. © ANP

RIVM: Groei opnames in regio gaat iets harder, Ede telt weer drie nieuwe patiënten in ziekenhuis

NIJMEGEN / EDE - De groei van coronapatiënten uit deze regio die in het ziekenhuis liggen, verloopt weer iets harder. Vandaag zijn 31 mensen extra in het ziekenhuis beland, zaterdag waren dat er 26.

De totale hoeveelheid mensen uit deze regio die in het ziekenhuis is opgenomen met het coronavirus bedraagt nu 659. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Uit diezelfde getallen komt naar voren dat Ede er opnieuw de meeste opnames bij heeft gekregen, namelijk drie. Zeker 37 inwoners van die gemeenten liggen nu in het ziekenhuis.

Ook in West Betuwe, waar het totaal nu op 21 staat, kwamen er vandaag drie extra ziekenhuisopnames bij.

Nog altijd minder extra opnames dan eerder

Nog altijd komen er minder ziekenhuisopnames in deze regio bij dan eerder deze week. Van maandag op dinsdag bedroeg het aantal opnames bijvoorbeeld nog ruim zestig. 

Ook landelijk gezien blijft sprake van een daling van de groei. Met 115 nieuwe sterfgevallen zijn er ook een stuk minder mensen overleden dan zaterdag. 

Het RIVM liet eerder al weten dat het erop lijkt dat de coronamaatregelen, die enkele weken geleden zijn ingevoerd, effect hebben. Zo wordt geadviseerd zoveel mogelijk vanuit huis te werken en zijn kroegen en restaurants gesloten.

In Nijmegen (89), Overbetuwe (43) en Arnhem (40) kennen in deze regio nog altijd de grootste aantallen inwoners die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei