Rockconcert voor doven in Ede

videoEDE - Een rockconcert voor doven? Waar ze ook nog wat van meekrijgen? Het kan, bleek dinsdagavond in het Edese zorgcentrum voor oudere doven en slechthorenden De Gelderhorst.

De rockband Rock of Ages trad er op en de bezoekers kregen allemaal een opgeblazen ballon in handen, waardoor ze de trillingen van het geluid beter konden ervaren. Een doventolk en teksten op schermen maakten het beeld compleet.

Talent in de familie

Volledig scherm
Een rockconcert voor doven, dinsdagavond in het Edese zorgcentrum voor oudere doven en slechthorenden De Gelderhorst. Bezoekers kregen allemaal een opgeblazen ballon in handen, waardoor ze de trillingen van het geluid beter konden ervaren. Een doventolk en teksten op schermen maakten het beeld compleet. © Herman Stöver

Het optreden voor bewoners en hun familie vormde de aftrap van een nieuw project in De Gelderhorst: Familie in Beeld. Woordvoerder Monte Gardenier: ,,Wij nodigen hiermee familie en naasten van de bewoners uit om hun talenten op het gebied van kunst en cultuur te delen met onze bewoners. Wat dan ook. Met het optreden van Rock of Ages geven Jeroen en Paul Stam, zonen van een 93-jarige bewoonster, het startsein van dit nieuwe project.’’ 

Jeroen Stam, zanger van de band en ooit acteur in Goede Tijden Slechte Tijden, is kind van dove ouders en zijn moeder vertoeft al een aantal jaren in De Gelderhorst. Hij weet hoe gek zijn moeder op muziek is. En ook al kan zij muziek niet horen, via beeld en geluidstrillingen krijgt zij toch een 'luister'ervaring. Dit blijkt ook te gelden voor veel andere bewoners van De Gelderhorst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei