Een door wolven gedood en aangevreten edelhert op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een door wolven gedood en aangevreten edelhert op de Veluwe. © Mirte Kruit/Natuurmonumenten

Roedel wolven op de Veluwe jaagt in teamverband op edelherten

De wolven op de Veluwe hebben hun territorium uitgebreid. Dat blijkt uit drollen die zijn gevonden op plekken die eerder nog wolfvrij waren. Het wolvenpaar jaagt daar zeer waarschijnlijk met hun welpen in teamverband op grote hoefdieren. 

21 reacties

 • ViktorZ

  2 jaar geleden
  Pleidooien uit de extreem-rechtse hoek om 'De Jager' de Veluwe te laten 'beheren' zijn toch je reinste kolder. Deze reactionairen die van oudsher dromen van een vooroorlogse maatschappij zouden blij moeten zijn met de komst van deze Europese top predator. Zelfs het 'Roodkapje' angst syndroom wordt van stal gehaald,...afschieten..'nu het nog kan' :)Maak een ecoduct connectie met de Oostvaardersplassen zodat verwante mafketels in de winter niet meer hoeven bij te voeren. Laat de natuur haar werk doen, dan gebeurt er in de kunstmatige agriculturele lappendeken nog iets wat op echte natuur lijkt.
 • Louis Jansen

  2 jaar geleden
  Ik zou de oplossing niet zo snel weten. Bent u dan wel een deskundige?
 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Iets soortgelijks hadden ze aan het begin van de 20ste eeuw in de VS al uitgeprobeerd! Toen werden wolven, coyotes, poema's, lynxen, beren enz. gedood in de nationale parken omdat ze toch zo wreed (?) waren en herten toch zo lief en aaibaar leken! Op een gegeven moment werden die herten zelf een groot probleem omdat ze zich zo snel vermenigvuldigden, alles daar kaalvraten, ziek en misvormd nageslacht voortbrachten en akkers van mensen vernielden! Jagers zijn hier nog in staat om elkaar en hun honden overhoop te knallen!
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Diverse instantie,s en mensen zijn blij met de wolf ,  maar ze beginnen nu al op sommige plaatsen  overlast te veroorzaken , o.a bij schapen en geiten houders , pluimvee sector , en het worden er steeds meer , hazen , konijnen , e.d zijn ook niet meer veilig...sommige jagers / natuur beheerders zien de wildstand  hard verminderen waar vossen en wolven actief zijn , ik ken er enkele die schieten ze dan ook zonder pardon af..!  en dat is een goede zaak...!  wild beheer moet je aan de jager overlaten en niet aan een wolf...
 • Roy

  2 jaar geleden
  Aldus een 'deskundige'.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei