Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. © ANP

Roep om geld voor meer hekken tegen de wolf: ‘We moeten ze leren dat schapen en geiten geen snacks zijn’

EDE/ ARNHEM - Tal van organisaties pleiten voor meer geld voor boeren om maatregelen te nemen tegen de wolf. Nu krijgen veeboeren alleen in bepaalde gebieden geld daarvoor óf pas geld nadat een wolf heeft toegeslagen. Dat moet veranderen, zegt Natuurmonumenten.

34 reacties

 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Het is weer ontzettend egoïstisch om te beweren dat wolven hier niet thuishoren terwijl ons kikkerlandje decennia's lang bomvol mensen werd gepropt! Kritiek daarop leveren mocht niet van wereldvreemde figuren en nou zijn wij mensen hierdoor (uitzonderingen daargelaten) vaak zo onverdraagzaam geworden dat we elkaars bloed wel kunnen drinken! De ware vijanden van de boeren zijn trouwens nog steeds de politici die het liefste alle boerderijen opheffen en dan te vervangen door nog meer huizen!
 • Johan Reurink

  2 maanden geleden
  Een wild dier als een wolf iets "leren" is als een predator omturnen tot veganist. Gaat echt niet.
 • Henk Jansen

  2 maanden geleden
  Waarom schieten we niet gewoon alles af waar we last van hebben? en laten we tegelijk de natuur kapot maken met mountainbike cross banen, industrieterrein, zonnepaneel velden, roundup op de akkers, etc. En dat alles voor de economie van de VVD
 • Frans van Raaij

  2 maanden geleden
  R. Fluit, een heel goed idee. Ik weet nog wel wat ezels. Voor het uitzoeken in ons kabinet.
 • Frans van Raaij

  2 maanden geleden
  We moeten de wolf leren dat schapen geen snack zijn!? Laat ik nu altijd gedacht hebben dat men een wild dier niets aan te leren valt. Dus, kappen met deze onzin! Bij overlast: opruimen. Er is geen plaats voor de wolf, niet eens plaats voor onze statushouders, want bouwen mag niet of nauwelijks.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei