Volledig scherm
De rokende container in Ede. © Ron Vlijm / RonV Media

Rokende container op bedrijventerrein in Ede blijkt ongevaarlijk

updateEDE - De brandweer in Ede is vrijdag aan het begin van de middag uitgerukt voor een onderzoek naar een container die rook verspreidt. De container stond op de Maxwellstraat op het Edese bedrijventerrein Heestereng, maar bleek ongevaarlijk. 

De brandweer liet rond 13.30 uur de straat afsluiten na een melding.

Het bedrijf dat eigenaar is van de container, liet echter weten dat de rook en bijbehorende geur het gevolg zijn van een reactie van bepaalde stoffen die horen bij het bedrijfsproces. 

Daarop werd bepaald dat de container kan blijven staan omdat ’ie niet gevaarlijk is voor de omgeving. De gemeente zorgt voor een afzetting rondom de container.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei