Volledig scherm
Cardioloog Maurits van der Veen en longarts Jeroen Verheul van het Edese ziekenhuis plakken de aankondiging van rookvrij ziekenhuisterrein op de rookplek. © Ziekenhuis Gelderse Vallei

Roker vanaf 1 oktober niet meer welkom bij ziekenhuis Ede

EDE - Het ziekenhuis Gelderse Vallei is vanaf 1 oktober 2019 volledig rookvrij. Er mag dan niet meer gerookt worden in het ziekenhuis én op het ziekenhuisterrein in Ede. 

Het ziekenhuis had vorig jaar al aangegeven dat een rookvrij ziekenhuisterrein op de agenda stond voor 2019. Die datum is nu 1 oktober geworden. 

Op dit moment kent Ziekenhuis Gelderse Vallei twee plekken waar nog mag worden gerookt. Buiten op het voorterrein, maar niet direct naast de hoofdingang, is een overdekte rokersplek voor patiënten en bezoekers. Achter vleugel D, buiten in de tuin, mogen de medewerkers een sigaret of sigaar opsteken.

Verbodsborden en spandoeken

De aankomende tijd plaatst Ziekenhuis Gelderse Vallei bij de entree van het ziekenhuisterrein rookvrij-spandoeken en -borden. Op de huidige rookplekken hangt al een aankondiging dat de rookplekken zullen verdwijnen. Patiënten en medewerkers die met roken willen stoppen, krijgen informatie over hoe zij daarbij hulp kunnen krijgen. Medewerkers die willen stoppen met roken biedt het ziekenhuis een training aan.

Vanaf 2025 moeten alle zorginstellingen rookvrij zijn. Dat staat in het nationaal preventieakkoord van de Rijksoverheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei