Volledig scherm
© Thinkstock

Rotonde moet overlast door toeristen oplossen in Otterlo

OTTERLO - Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen voor de overlast door bussen met toeristen richting Nationaal Park De Hoge Veluwe in het dorpscentrum van Otterlo. Dat kan bijvoorbeeld door een nieuwe rotonde aan te leggen in de provinciale weg N304 aan de rand van het dorp.

De provincie Gelderland is hierover om onduidelijke redenen nog niet akkoord met de gemeente Ede, stelt de ChristenUnie in provinciale staten. De partij heeft hierover om opheldering gevraagd.

Bocht
Volgens statenlid Piet Plug wurmen zich dagelijks touringcars met bestemming Hoge Veluwe door de dorpskern. Een rotonde in de N304 ter hoogte van de kruising met de Hoenderloseweg zou hieraan een einde kunnen maken, stelt hij. Bussen kunnen dan de bocht met de Hoenderloseweg makkelijker maken waardoor ze om het dorp heen kunnen rijden richting de ingang van het nationaal park.

De ondernemersvereniging in Otterlo heeft gemengde gevoelens bij het pleidooi. Volgens voorzitter Hennie Meijer hebben sommige ondernemers in de Dorpsstraat belang bij bussen met toeristen omdat sommigen een tussenstop maken in het dorp. De overlast ligt met name bij omwonenden, stelt hij.

De Vallei