Route 66 in de binnenlanden van Ede

VIDEOEDE - Het lijkt een scène uit een film. Aan de Broeksteeg in Ede waant de achteloze fietser zich op route 66. Midden in een weiland staat een knalrode Opel Blitz voor een retro Esso pompstation uit de jaren zestig. Trotse eigenaar is Kees Slemmer (78). 

Kees Slemmer heeft een oud Esso tankstation in zijn tuin.
Volledig scherm
Kees Slemmer heeft een oud Esso tankstation in zijn tuin. © Herman Stöver

Zo'n 21 jaar lang bracht Slemmer petroleum aan de man in Ede en omstreken. Eerst met een transportfiets en een paardenkar, later met de Opel Blitz. ,,Mijn buurman vroeger aan de Kraatsweg, J.W. Jansen, was petroleumboer. Als jonge jongen ben ik bij hem in dienst gekomen.”

Twaalf jaar werkte de twee samen, tot Jansen 65 werd en Slemmer het goedlopende bedrijf over nam.

In een open schuur achter zijn huis staat de fiets waar hij als jochie mee langs de deuren ging. In een krat voorop de jerrycans voor de petroleum.

Tientallen petroleumkacheltjes sieren de planken langs de wanden. ,,Ik heb er een zwak voor, sommige zijn nog van klanten, andere heb ik op rommelmarkten op de kop getikt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei