Volledig scherm
Impressies: gemeente Ede

Ruimte winkels bij nieuw station Ede - Wageningen beperkt

EDE - Het winkelaanbod in het nieuwe station Ede-Wageningen in Ede zal beperkt zijn. Er komt alleen ruimte voor verkoop van artikelen die de reiziger ondersteunen. De gemeente Ede wil verder alleen nieuwe winkelruimte toestaan als elders vierkante meters worden ingeleverd.

Dat bleek donderdagavond bij de raadsvergadering in Ede. Daar kwam de nieuwe visie op detailhandel van de gemeente Ede ter sprake.

Zorgen
Station Ede-Wageningen gaat de komende jaren op de schop. Onder winkeliers in bijvoorbeeld Ede-Zuid leven zorgen over het aantal vierkante meters winkels in het nieuwe station. In de nieuwe retailvisie van Ede wordt het station echter niet benoemd als locatie voor detailhandel. Wethouder Willemien Vreugdenhil stelt dat de winkels die er komen 'reizigersondersteunend' zullen zijn.

Regel
In algemene zin wil Ede de regel 'investeren is saneren' introduceren. Een recent voorbeeld is de verhuizing van dierenspeciaalzaak 't Guppy naar Ede-Zuid. De achtergelaten winkellocatie aan de Schaapsweg krijgt een woonbestemming. Deze werkwijze willen de regiogemeenten ook samen toepassen als het gaat om grootschalige winkels.

De raad stelt de retailvisie over twee weken vast.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei