Volledig scherm
De politie hield een scooterrijder staande. © Roland Heitink

'Rustig in relwijk Veldhuizen door politie-inzet'

EDE - Na dagen van onrust is het nu relatief kalm in de Edese wijk Veldhuizen. Volgens politiechef Peter van den Berg was er slechts op één nacht sprake van rellen. De massale inzet van politie en het samenscholingsverbod in de wijk hebben volgens de politie succes gehad.

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede stelde vorige week dinsdag het verbod in nadat het de nacht daarvoor zeer onrustig was geweest. Ook was er toen een confrontatie tussen de politie en jongeren.

Impact
Na die nacht is daar geen sprake meer van geweest, stelt Van den Berg. "Daarna zijn er alleen nog autobranden geweest. Dat heeft echt grote impact, maar we zien dat als zware criminaliteit en niet als rellen." De politie verzet zich daarom tegen het beeld dat er dagenlang sprake is geweest van rellen in de wijk.

Straathoek
Van den Berg stelt dat de politie er alles aan doet om de autobranden te voorkomen en om de daders te pakken. Ondanks alle inzet zijn er de afgelopen dagen toch nog auto’s in de brand gestoken. "Dit kan je alleen voorkomen door op elke straathoek de hele nacht een agent neer te zetten. En dan nog zul je zien dat het een straat verderop gebeurt.”

De Vallei