Volledig scherm
Voor de jeugd werd er een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. © Herman Stöver

Rustige jaarwisseling in Edese wijk Veldhuizen

EDE - De jaarwisseling in de Edese wijk Veldhuizen lijkt probleemloos verlopen te zijn. Rond twee uur meldde de politie dat het een bijzonder rustige avond was.

Twintig buurtvaders die in de wijk Veldhuizen A toezicht hadden gehouden, konden daardoor wat eerder terug, aldus de politie.

Stenen
Vorig jaar was het erg onrustig in de Edese wijk. Het kwam tot een treffen tussen politie en jongeren waarbij onder meer grote stenen naar de politie werden gegooid. Ook werd er veel vernield. Later in mei gebeurde dit opnieuw en volgde er een reeks autobranden, hoogstwaarschijnlijk gesticht door een groep Marokkaanse jongeren.

Voetbal
Dit jaar was er voor de Edese jeugd een voetbaltoernooi georganiseerd in sporthal De Peppel waar rond de honderd jongeren aan meededen, aldus Tijani Zallali van de belangenvereniging Samenstede. Burgemeester Van der Knaap van Ede reikte de prijzen uit. Voor de jongeren was daarna een feest in De Kei, vlakbij de sporthal georganiseerd.

Autobranden
In Veenendaal en Rhenen werden er wel auto's in brand gestoken. In Veenendaal vlak voor de jaarwisseling aan De Brinken en in Rhenen aan de Grebbeweg. In Veenendaal ontstond vuur in een gymzaal, waarschijnlijk aangestoken. Daar moest de brandweer in actie komen. Hoe groot de schade binnen is, is niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei