Ruurd Kok bij het Airbornemonument op de Ginkelse Heide in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruurd Kok bij het Airbornemonument op de Ginkelse Heide in Ede. © Herman Stöver

Ruurd ziet met lede ogen aan hoe de Airborne-herdenking een circus wordt: ‘Noem het dan Airborne-evenement’

EDE - De Airborne herdenking op de Ginkelse Heide in Ede lijkt meer op een groot circus dan op een herdenking, zo stelt archeoloog Ruurd Kok. ,,Het kan mij niet intiem en persoonlijk genoeg.”

11 reacties

 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  Als gewone burger en niet " veteraan" ( ohhh wat zijn ze daar altijd trots op ) denk ik hoe geweldig zou het zijn om de oorlog die inm binna 100 jaar geleden definitief achter ons te laten en vooruit te kijken... De wereld om ons heen staat NU ! ook in brand....herdenken we dat ook?. En herdenken met levensvreugde plezier en toch respect kan dat niet ?
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  De 1 zijn dood is de ander zijn brood het gaat gewoon om geld wat krokodillen tranen er bij en je heb een geslaagt feestje.
 • Ewoud van de Wetering

  1 jaar geleden
  Market Garden herdenken kent verschillende kanten. Als Arnhemmer is het anders dan voor een Eindhovenaar. In Eindhoven werd ik verrast door de viering van 75 jaar bevrijding. Heel feestelijk. In Arnhem is dat totaal anders.
 • Paul David

  1 jaar geleden
  Beste mijnheer Kok, het is nogal aanmatigend om uw blauwdruk van hoe te herdenken op eenieder van toepassing te laten zijn. Iedereen herdenkt op zijn of haar manier en is dat met een beker bier en een frietje dan is dat zo. Laat mensen in hun waarde en respecteer een andere invulling.
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  @Hoekendijk. Dat doen we al een keer per jaar in Assen! Hoezo echte rode baret?

In samenwerking met indebuurt Ede