Volledig scherm
Het gebouw is volledig afgebrand. © Herman Stover

Schaapskooi in Otterlo ingestort door brand

OTTERLO - Door een brand is vanmiddag evenementenlocatie De Schaapskooi van Boerderij Mossel in Otterlo ingestort. De rieten kap van het pand vatte rond half twee vlam. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De brandweer rukte na de melding met groot materiaal uit, maar het vuur greep snel om zich heen. „Het riet vatte zo snel vlam dat het gebouw snel instortte, daardoor was het gebouw niet meer te redden", laat een brandweerwoordvoerder weten.

Woning
Eigenaar Danny Prangsma was tijdens de brand niet bij de voormalige schaapskooi aanwezig. Het huis van de familie staat naast het gebouw dat vlam vatte. Prangsma: „Gelukkig stond de wind goed. Daardoor kon het vuur niet overslaan naar onze woning. Nu is er alleen materiële schade. Al is het wel zonde van het mooie gebouw."

In het karakteristieke pand werden bruiloften en andere feesten gegeven. „Binnenkort staat er een bruiloft gepland, dus daar moeten we nog iets voor regelen", vertelt Prangsma.

'Erg blij'
Mensen die op het terras nabij de schaapskooi zaten ontdekten de brand en waarschuwden de brandweer. Het korps van Otterlo was snel ter plaatse, Prangsma laat weten daar 'erg blij' mee te zijn.

Andere gebouwen op het terrein bleven gespaard. De brandweer is nog bezig met het nablussen.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

De Vallei