Volledig scherm
De schade aan de Parkweg is enorm. © Herman Stöver

Schade Edese ‘mislukte’ plofkraak enorm, daders zonder geld gevlucht

EDE - Er is geen buit gemaakt tijdens de plofkraak aan de Parkweg in Ede, afgelopen vrijdag. Dat melden directe omwonenden, die op de hoogte worden gehouden door brandweer en politie.

Daags na de plofkraak, die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond, is de schade nog altijd goed zichtbaar in de straat. Niet alleen het pand waar het pinautomaat zich in bevond, maar ook aan de overkant van de straat zijn de vernielingen nog te zien. Verschillende raampartijen zijn met houten planken dichtgetimmerd.

De bewoners van het appartement op de eerste etage van het door de plofkraak beschadigde pand mochten vrijdag alweer hun huis in. Ook zij moeten voorlopig leven met houten planken, in plaats van raampartijen aan de voorgevel.

Begane grond stond net leeg

Kredietverstrekker A-Krediet, die eigenaar is van de begane grond van het pand, verhuisde drie weken geleden uit het pand. ,,Maar het blijft vervelend”, laat een medewerker van het bedrijf telefonisch weten. ,,Het pand stond sinds kort te huur. Voorlopig zal het echter nog wel even duren voordat een huurder hier fatsoenlijk in kan trekken.

SNS Bank, de eigenaar van het pinautomaat, was maandag niet telefonisch bereikbaar. Het blijft dus nog onduidelijk of de verwoeste pinautomaat terugkeert op de plek. Ook de politie kon maandag nog niets kwijt over mogelijke vorderingen in het onderzoek. Nog altijd staat het signalement van twee daders, die er op een scooter vandoor gingen, uit.

Volledig scherm
© Herman Stöver

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei