Volledig scherm
Een scholier van het Marnix College in Ede werpt een boomstam tijdens de Highland Games op de Hoge Veluwe. © Herman Stöver

Scholieren zagen boomstammen en werpen zwerfkeien op Hoge Veluwe

HOGE VELUWE - Het begint al een traditie te worden. Gisteren was al weer de zevende aflevering van de Highland Games op Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ongeveer 330 scholieren, die tweetalig onderwijs volgen, van onder meer het Marnix College in Ede namen het tegen elkaar op in de Schotse clanspelen. 

Op de stuifzandvlakte De Pollen in het park deden de jongeren mee aan sporten als boomstamzagen, zwerfkeiwerpen, zandzakhoogwerpen en Hoge Veluwe broekhangen. 

Met het evenement wil het park de middelbare scholieren op een actieve en sportieve manier kennis laten maken met wat het park te bieden heeft, zoals de mooie landschappen waarin ze het gisteren tegen elkaar opnamen. Het evenement past mooi in het begrip natuurbeleving, dat het park hoog in het vaandel heeft staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei