De brandweer arriveert aan de Dikkenbergseweg in Bennekom.
Volledig scherm
De brandweer arriveert aan de Dikkenbergseweg in Bennekom. © AS Media

Schuur achter woning in Bennekom vliegt in brand

BENNEKOM - In Bennekom is dinsdagochtend een grote garage achter een woning aan de Dikkenbergweg in Bennekom in brand gevlogen.  De Edese brandweer rukte uit met twee brandweerwagens en een extra watertankwagen om het vuur te bestrijden. Uiteindelijk was de brand minder groot dan in eerst instantie werd ingeschat. 

Bij de brandweer kwam iets na tien uur een melding binnen. Volgens de brandweercommandant kwam uit het hele gebouw - een groot uitgevallen garage - rook. Omdat de woning en de schuur zich bevinden in kwetsbaar bosgebied werd opgeschaald en ging ook een tankwagen naar Bennekom. 

Oorzaak

De brand ontstond in een hoek van de garage. Onderzoek moet nog uitwijzen wat de precieze oorzaak is geweest. Volgens de commandant van dienst is mogelijk een storing in een acculader die op die plek stond de veroorzaker van de brand. Rond kwart voor elf kon het sein brand meester worden gegeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei