Volledig scherm
Edese gemeenteraadsleden van de SGP in 2013. © Tamara Reijers

SGP Ede treurt om hijsen regenboogvlag

EDE -  De fractie van de SGP in Ede betreurt 'ten zeerste' dat burgemeester René Verhulst de regenboogvlag heeft laten hijsen voor het gemeentehuis op ‘Coming Out-Dag'. Het is de eerste keer dat dit in Ede gebeurt. 

Fractievoorzitter Nico van der Poel laat weten dat het hijsen van de vlag bewust groeperingen apart zet. Bovendien is de regenboog volgens de partij een teken van de trouw van God. 

'Discussie zal oplaaien'

Van der Poel refereert aan de vorige burgemeester, Cees van de Knaap. Die stelde tijdens een discussie over de regenboogvlag in 2016 -toen de vlag er niet kwam- dat de Nederlandse driekleur voldoende is. ,,Die vlag markeert ook onze rechten en plichten waarover de Grondwet in artikel 1 heel duidelijk is'' , zei Van der Knaap toen. 

De SGP geeft aan niet te begrijpen waarom zo'n gevoelige kwestie nu door de burgemeester zelf wordt aangewakkerd. ,,De politieke discussie zal nu zeker weer oplaaien'', schrijft Van der Poel. ,,We kunnen beter naar de gemeentevlag van Ede kijken. Dat is een vlag met het Edese wapen dat verbindt en doet verbinden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei