Vorige week zaterdag vond voor het eerst de Pride plaats in Ede. De raadsfractie van de SGP is niet blij met enkele elementen van de Pride en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week zaterdag vond voor het eerst de Pride plaats in Ede. De raadsfractie van de SGP is niet blij met enkele elementen van de Pride en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. © Herman Stöver

SGP teleurgesteld over ‘provocerende en kwetsende’ Pride in Ede

De SGP in Ede is ‘teleurgesteld’ in de opzet van de Pride in de Gelderse stad. Volgens de partij hebben inwoners van Ede onderdelen van het evenement als provocerend en kwetsend ervaren.

4 reacties

 • Jan de Groot

  2 maanden geleden
  Wie beslist over het feit hoe iemand zijn of haar leven wil inrichten? De enige die daarover kan beslissen is de persoon in kwestie. Anderen hebben hier niets mee te maken of ze het nu leuk vinden of niet.
 • JB Hulshof

  2 maanden geleden
  Ik heb ook wel eens een avondmaal. Kan altijd de laatste zijn. Wat is er mis om het woord avondmaal te gebruiken,of dit nu Paars Avondmaal, het Laatse Avondmaal of een bijvoorbeeld. Overheerlijk Avondmaal. Pfffff.
 • Leo Vis

  2 maanden geleden
  De SGP bedoelt haar reformatisch stemvee. Voor de meerderheid in Ede zal er vast geen sprake zijn van provocerend en kwetsend. Waarschijnlijk zijn het vooral SGP'ers geweest die naar de pride hebben gekeken om zich daarna gekwetst te voelen en teleurgesteld.
 • R. Mandersloot

  2 maanden geleden
  Provocerend en kwetsend? Mensen die zichzelf willen zijn zonder daarbij anderen tot last te zijn. Echt te triest voor woorden. Ik wist het natuurlijk al, maar de SGP is een walgelijke partij. Bah.

In samenwerking met indebuurt Ede