Volledig scherm
Forensisch rechercheurs doen onderzoek. © Politie

Skelet van Wekerom blijkt 38-jarige man zonder vaste woonplaats

WEKEROM - Het in 2011 gevonden lichaam in het bos bij Wekerom blijkt van een destijds 38-jarige man te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De identiteit is achterhaald via een gevonden portemonnee met identiteitsbewijs eerder dit jaar.

Bosarbeiders vonden op 21 oktober 2011 menselijke botresten op een bosperceel op het terrein van ’s Heeren Loo in Wekerom.

Onderzoek
De politie deed onderzoek, liet in Schotland een reconstructie van het gezicht van de man maken en vroeg in de regionale en landelijke media en opsporingsprogramma's zoals Dossier GLD en Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak. Ondanks tientallen tips leidde dat niet naar de identiteit van de man.

DNA-match
In mei 2016 vonden bosarbeiders in hetzelfde bosperceel een verweerde portemonnee met daarin onder meer een legitimatiebewijs. Aan de hand daarvan kon de familie van de man worden opgespoord. DNA-onderzoek leidde tot een match. De man was in 2009 voor het laatst gezien.

Van een misdrijf is niet gebleken. Het lichaam van de man heeft in 2013 door de gemeente Ede een laatste rustplaats gekregen.

De Vallei