Slachtoffer bij schietincident in Ede, politie zoekt naar twee verdachten

VIDEOEDE - In de Soembalaan in Ede is woensdagavond rond 21.50 uur een schietincident geweest. Een slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat weten dat hij niet in levensgevaar is.

Volledig scherm
De politie heeft de omgeving afgezet © Luke Beens / Persbureau Heitink

Buurtbewoners melden dat het slachtoffer iemand uit de straat is. Ook zijn de vermoedelijke daders in de buurt bekend.  Het lijkt erop dat de drie betrokkenen onderling al enige tijd ruzie hebben. Deze is vanavond geëscaleerd. 

Het slachtoffer werd voor de glasbak in zijn bovenbeen geschoten. Enkele getuigen vertellen ook dat ze hem hebben horen roepen: ,,Ik ben beschoten.’’ Hierna hebben ze direct eerste hulp geboden en de wond proberen dicht te houden. 

De politie en de technische recherche zijn bezig met een onderzoek. De straat is afgezet en ook moesten enkele mensen de portier van hun woning vrijhouden. Een buurtbewoner vertelt:,,Het is wel heel erg schrikken als zoiets voor je deur gebeurt.’’

Een getuige is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verdachten

De politie is op zoek naar twee personen op een scooter. Mensen in de omgeving van de Soembalaan wordt opgeroepen om zelf geen actie te ondernemen als ze de verdachten zien, maar direct de politie te bellen.  Over het signalement is nog niets bekend.  In deze zoektocht was er ook een helikopter ingezet. 

Ook is er nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is. 

Volledig scherm
De glasbak in Ede © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei