Volledig scherm
Het voormalige verzorgingshuis De Klinkenberg in Ede. © DG

'Sloop van de Klinkenberg in Ede is nu reëel'

EDE - De kans is groot dat de Klinkenberg in hartje Ede gesloopt wordt om plaats te maken voor woningbouw. Definitieve plannen voor het voormalige zorgcentrum, dat lang in beeld was voor de vestiging van een azc, volgen rond de kerst.

Dit najaar bleek dat er geen azc’s in Ede komen. De angst van veel omwonenden was dat het verouderde gebouw ondanks dat blijft staan. Die kans lijkt echter klein.

Plan
Rond de kerst wil eigenaar Woonzorg Nederland een plan hebben voor de toekomst van het pand. De belangrijkste optie is de sloop om vervolgens woningen ervoor in de plaats te zetten. Een deel van deze woningen zouden seniorenwoningen kunnen zijn, gebouwd door Woonzorg Nederland.

Voorkeur
De gemeenteraad heeft ook een voorkeur uitgesproken voor sloop. „Dit is nu een reëel scenario”, zegt Frank ter Braak van Woonzorg Nederland. „Maar garanties kan ik niet geven.”

Een woordvoerder van de gemeente Ede bevestigt de gesprekken die er zijn met Woonzorg Nederland. „De gesprekken zijn nog nooit zo positief geweest.”

Lees meer over de toekomst van de Klinkenberg in De Gelderlander van donderdag 24 november, editie De Vallei, of digitaal.

De Vallei