Volledig scherm
Een van de duizenden snapshots, een ree. © Nationaal Park De Hoge Veluwe

Snapshot Hoge Veluwe succes

OTTERLO - Het burgerwetenschapsproject van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Snapshot Hoge Veluwe, heeft anderhalve maand na lancering de mijlpaal van 600.000 classificaties gehaald. 

Bijna vierduizend (inter)nationale vrijwilligers hebben vanaf de lancering fotoreeksen met daarop de wilde dieren van het park bekeken en vastgelegd welke diersoorten er op te zien zijn. 

Cameravallen

Op de Hoge Veluwe staan sinds 2013 tientallen cameravallen die dag en nacht foto’s nemen van het wild dat voorbij komt lopen. Jaarlijks levert dit meer dan een miljoen foto’s op. Al die foto’s moeten bekeken en gecategoriseerd worden, zodat ze gebruikt kunnen worden voor onderzoek. Daarom is anderhalve maand geleden met de lancering van Snapshot Hoge Veluwe de hulp ingeroepen van het publiek, voor het bekijken van deze foto’s.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei