Volledig scherm
© Thinkstock

Snel internet in buitengebied Ede komend jaar

EDE - Het lijkt erop dat zo'n 2.700 huishoudens op het platteland ten noorden van Ede volgend jaar rond deze tijd kunnen beschikken over supersnel internet. Een akkoord tussen de lokale stichting Lunteren.net en investeerder CIF maakt dat mogelijk.

Beide partijen hebben elkaar recent gevonden en zijn al begonnen met de uitwerking van het plan.

Buitengebieden
Lunteren.net streefde tot voor kort net als andere initiatieven in buitengebieden elders in Nederland de realisatie van een glasvezelnet na. Dat blijkt vanwege de hoge kosten lastig. CIF (Communication & Infrastructure Fund) heeft zich recent ook in andere regio's als partner opgeworpen.

Huishouden
Het voordeel voor de consument is dat er geen investering van minstens 1.500 euro per huishouden nodig is. In plaats daarvan betalen de gezinnen 10 euro per maand plus de kosten voor hun web-abonnement. Ze kunnen daarbij kiezen uit meerdere aanbieders. Lunteren.net denkt dat de aanleg in de 2e helft van 2016 kan beginnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei