Snelkraak bij Albert Heijn in Ede: grote hoeveelheid tabak gestolen

EDE - Een grote hoeveelheid tabak is zondagmorgen gestolen bij een snelkraak bij de Albert Heijn aan het Rozenplein in Ede. De daders gebruikten bij de snelkraak een voertuig en vernielden een ruit aan de zijkant van het filiaal, zo laat de Politie Ede weten op Facebook

De snelkraak bij de Albert Heijn in Ede.
Volledig scherm
De snelkraak bij de Albert Heijn in Ede. © Politie Ede

De snelkraak vond zondagochtend om 04.00 uur al plaats. De politie is altijd nog op zoek naar getuigen. Zover bekend zijn de daders nog niet opgepakt. 

De daders hebben de ruit vernield om binnen te komen. Ook hebben zij het rolluik achter de informatiebalie vernield. Wat voor voertuig de daders gebruikten, is niet bekend. 

Twee personen, een wandelaar en een fietsster passeerden de achterkant van het filiaal. Zij zijn hier mogelijk getuige van geweest. De politie is op zoek naar getuigen. 

Aanzienlijke hoeveelheid

Om hoeveel rookwaar het gaat, wil een agent vanwege het onderzoek niet zeggen. ,,Ik kan wel zeggen dat het om een aanzienlijke hoeveelheid gaat. Het gebeurt vaker. Dit is niet het eerste incident waarbij dieven tabak meenemen.”

Bij de Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Bennekom sloegen inbrekers drie weken terug toe. Ook daar waren zij uit op sigaretten. De poging mislukte, omdat ze de rolluiken van de informatiebalie niet konden forceren, zegt een medewerker van de zaak. 

Duur

,,Ons rolluik was sterk genoeg, waardoor ze niets mee konden nemen.” Dat dieven uit zijn op tabak, begrijpt hij wel. ,,Er ligt voor een paar duizend euro aan sigaretten. Tabak heeft een hoge waarde, is duur en makkelijk te verhandelen.”

Vlak voordat inbrekers in Bennekom toesloegen, werden er destijds ook al sigaretten buitgemaakt bij een inbraak in de Albert Heijn in Arnhem. Of al deze inbraken verband met elkaar houden, is volgens de politie onbekend.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei