Barend van Voskuilen vindt dat de gemeente het parkje tegenover zijn huis aan de Verlengde Blokkenweg niet goed onderhoudt.
Volledig scherm
PREMIUM
Barend van Voskuilen vindt dat de gemeente het parkje tegenover zijn huis aan de Verlengde Blokkenweg niet goed onderhoudt. © Herman Stöver

Soap over onkruid in Edese groenstrook na gevalletje miscommunicatie: ‘Dit hoort toch niet’

EDE – Bewoners van de Verlengde Blokkenweg in Ede-Zuid willen hun uitzicht terug. In het parkje tegenover hun woningen groeit het onkruid tegen de klippen op. ,,We zien niks meer van de mooie struiken die hier twee jaar geleden zijn geplant”, zegt bewoner Barend van Voskuilen.

Maar wie is verantwoordelijk voor het parkje? De gemeente of toch die aannemer zonder naam?

Het parkje ligt tussen het spoor en de Verlengde Blokkenweg. ,,Iedereen baalt er van en heeft het erover”, zegt Van Voskuilen. Tot 2017 was het een braakliggend terrein.

,,Met de komst van de moskee in de straat, kregen wij als buurt het parkje als een soort ‘tegenprestatie’”, weet Van Voskuilen. ,,Van de moskee heeft niemand last, maar dit stoort ons des te meer. Leggen ze eerst voor heel veel geld zo’n leuk parkje aan en dan laten ze het verpieteren.”

Quote

Ik ben van nature helemaal niet zo’n klager, maar dit hoort toch niet.

Wil van der Voorst, bewoonster
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei