De nieuwe rotonde, gezien vanuit de lucht.
Volledig scherm
De nieuwe rotonde, gezien vanuit de lucht. © Herman Stöver

Spookrijdende fietsers verleden tijd als nieuwe Bennekomse rotonde eind deze week klaar is

Het ruikt op en rondom de gloednieuwe rotonde bij de Kierkamperweg en Achterstraat in Bennekom naar vers asfalt. Eind deze week kunnen automobilisten, na zes weken durende werkzaamheden, het dorp weer in over deze populaire weg.

6 reacties

 • R. Vlasblom

  2 maanden geleden
  De gemeente had zelf de gevaarlijke situatie met de spookrijdende fietsers veroorzaakt door de oversteekplaats bij de Dreeslaan naar de linkerkant te verleggen vanwege het nieuwe fietspad dat aan de overkant was aangelegd tbv de campus. Er zijn met de aanleg van dit fietspad een aantal bomen gekapt en nu ook weer met de aanleg van de rotonde en Pico Bello pad. De rotonde is eigenlijk alleen nuttig in het weekend als het druk is vanwege voetbalwedstrijden. Zonde van de bomen en gemeenschapsgeld.
 • W.J.F. Schneider

  3 maanden geleden
  @Martin Reekers, Dat hopen we dan maar….op de tekening van de rotonde heb ik daar niets van kunnen ontdekken.
 • Martin Reekers

  3 maanden geleden
  @W.J.F. Schneider, zo te zien ligt er nog een stuk van het wandelpad aan de bovenkant van de vijver, en is het werk nog niet helemaal "af". Ze zullen dat pad rondom de vijver heus wel weer terug leggen. Even geduld aub.
 • W.J.F. Schneider

  3 maanden geleden
  Bewoners van de Timanshof die graag een dagelijks rondje willen lopen langs de vijver zijn gedoemd om op het fietspad te lopen..met alle gevolgen van dien. Wel aan de fietsers gedacht…maar niet aan de vele wandelaars die daar lopen.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  @M. Van het Genoegen. Jazeker, in de huidige situatie is het fietspad losliggend aangelegd aan de overzijde van de weg. Fietsers hebben nu geen reden meer om op de weg te komen, en worden ook nog eens direct geleid naar de plek waar ze, in vroegere omstandigheden, spookrijdend naar toe wilden. Al met al een enorme verbetering in doorstroming en veiligheid.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.