Op de Veluwe is een das doodgeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Veluwe is een das doodgeschoten. © Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer jaagt op dassendoder op de Noord-Veluwe: ‘Is het de kick van schieten op een dier?’

Staatsbosbeheer is op jacht naar degene die verantwoordelijk is voor de dood van de das die op de Veluwe is gevonden. Het is gissen, zegt boswachter Bart Smit, waarom iemand zoiets doet. ,,Is het gewoon voor de kick? Het is in elk geval iemand die geen verstand heeft van wat wel en niet mag.’’

6 reacties

 • Gerrit Louter

  4 maanden geleden
  Reactie ..Arie v Doorn.... kan dus een z.g ,,Brenneke,, patroon zijn ? ....dus...ook niet te traceren...en inderdaad , je hebt goede en slechte jagers , je hebt goede en slechte mensen , je hebt goede en slechte chauffeurs enz enz ze hebben echter allen een ding gemeen , ze moeten zich allemaal aan de wettelijke regeltjes houden , en doen ze dat niet...lopen ze vanzelf een keer tegen de lamp, je hebt zelf 30 jaar in de jacht gezeten...? dan weet je hoe een koe een haas vangt...?
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  reactie,op hr louter je denkt te naief geloof me maar ik weet precies waar ik over praat heb 30 jaar in dat wereldje gezeten Er zijn goede jagers en hele slechte jagers en die vergallen alles .En je kunt toch zien dat tie met de kogel is geschoten onder het voorblad een longschot dus Hagel gebruik je op klein wild wil de hagelnummers ook nog wel zeggen maar de hr Louter zal toch niet te overtuigen zijn.
 • Gerrit Louter

  4 maanden geleden
  Reactie. Ankie B en Arie v D... mensen met een jachtgeweer cq wapenvergunning moeten een zware cursus volgen , krijgen een gedegen opleiding , en weten wat ze wel of niet mogen afschieten ,schieten niet voor de kick , maar doen aan wild beheer....en Arie. met een jachtgeweer schiet je met z.g hagel korrels , die zijn van allemaal het zelfde , en dus nooit te vergelijken , dat kan alleen met een kogel geweer , omdat die z.g ,,trekken en velden , in de loop van het geweer hebben . oke..?
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Zoek het maar bij jagers uit de buurt ,die daar jachtgronden hebben ,vraag die jachtactes maar op en kijk met welk soort kogel de das is gedood, en je zit al heel dicht bij het vuur,een das is concurentie.
 • Ankie Bronckhorst

  4 maanden geleden
  Er lopen te veel mensen rond met een jachtgeweer die geen enkel benul hebben van de natuur. Ze schieten voor de kick of ze denken dat een dier schadelijk is. We hebben het hier wel over een beschermd dier die ook van belang is voor de biodiversiteit en overigens ook leuk is om te zien. Dus het is een criminele daad en daar staat een zware straf op.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei