Staatssecretaris Paul Blokhuis (r) bezoekt het consultatiebureau bij het CJG. Naast hem wethouder Hans van Daalen, kinderarts Noor Handels en GGD-arts Hans Beks.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Paul Blokhuis (r) bezoekt het consultatiebureau bij het CJG. Naast hem wethouder Hans van Daalen, kinderarts Noor Handels en GGD-arts Hans Beks. © ANP

Staatssecretaris: Barneveldse aanpak van vaccinatietwijfel is een voorbeeld voor Nederland

Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid stelt de Barneveldse benadering van ouders die twijfelen over vaccinatie ten voorbeeld aan het land. Daar krijgen alle ouders vier weken na de geboorte van hun kind standaard een persoonlijk gesprek met een kinderarts over inentingen. Van druk of verplichting is geen sprake.

Quote

Overtui­ging werkt beter dan dwang, ik ben ervan overtuigd dat dit model werkt

Paul Blokhuis, staatssecretaris

,,Ik ben er heilig van overtuigd dat dit werkt; veel beter dan verplichten’’, zei Blokhuis gisteren tijdens een werkbezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Barneveld, waar de gesprekken met ouders plaatsvinden.

De gemeente Barneveld heeft 30.000 euro extra jaarlijkse subsidie aan het centrum verstrekt zodat kinderartsen die gesprekken kunnen voeren. Blokhuis wil het Barneveldse model landelijk ten voorbeeld stellen om de bereidheid tot vaccineren te vergroten, en overweegt ook mee te betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei