Een kijkje in 2014 in de nieuwe Biomassa centrale op Oranje Nassau’s Oord in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kijkje in 2014 in de nieuwe Biomassa centrale op Oranje Nassau’s Oord in Ede. © Herman Stover

Standpunt Haarlem over houtige biomassa streep door rekening Edes bedrijf

EDE – Haarlem wil geen houtgestookte biomassa. Dat standpunt is een lelijke streep door de rekening van MPD Groene Energie uit Ede.  Dat energiebedrijf, met onder andere biomassacentrales in Ede (Warmtebedrijf Ede) , had grond op De Liede in Haarlemmermeer gekocht voor de bouw van een bio-energiecentrale die duizenden Haarlemse huizen had moeten verwarmen.

5 reacties

 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Alles staat zo haaks op elkaar. Hout verbranden in je eigen kachel willen niet meer. Hout verbranden in een biomassacentrale mag wel. Transport hout naar centrales gebeurt met dieselvrachtwagens(fijnstof?). Wij moeten over op elektrische auto. Bossen  worden leeggetrokken en snoeihout versnipperd ook voor die centrales. Tuinen gaan we ontstenen en meer groen aanbrengen. Nederland is de weg kwijt. En goed ook. Dag insecten,  vogels, bloemen, dag biodiversiteit. Binnenkort is de dag van Nederlandse ontgroening. Als heinnering hoe groen het ooit was. En nu niet meer zeuren over het Amazonegebied.
 • Geen

  2 jaar geleden
  Alles over hebben voor het milieu mensen. Ook al kost het ons al onze bossen. Lekker door blijven stemmen op links. 
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  ,,De raad beschouwt houtige biomassa als een onvoldoende duurzame bron”En in Arnhem is er net 80 miljoen euro subsidie toegekend aan een biomassa centrale.Begrijpt u het nog?Ow ja, en in Duitsland krijgt men subsidie als men voortaan op gas gaat stoken.En dat in 1 Europa waar wij dus duidelijk het drammerigste jongetje van de klas zijn geworden helaas.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Dus we kunnen in dit kleine minilandje nog niet eens een landelijk beleid maken over wat schone energie is en wat niet!Laat staan dat we dat Europees kunnen regelen en op wereldnivo al helemaal niet.Maar dat wij 1000 miljard voor die onzin moeten betalen staat al vast...ongeloveloos.
 • Lezersmening

  2 jaar geleden
  "We hebben veel groen en bos..." ja ja en waarom rijden er dan vrachtwagens uit Friesland.. af en aan naar de Edese centrales?  Volksverlakkerij noemen ze dat....

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei