Burgemeester René Verhulst legt een steentje op het Joods monument in Ede. Dat is een oud Joods gebruik om een overlevende te eren en de herinnering levend te houden.
Volledig scherm
Burgemeester René Verhulst legt een steentje op het Joods monument in Ede. Dat is een oud Joods gebruik om een overlevende te eren en de herinnering levend te houden. © Herman Stöver

Stille, sobere herdenking van de Holocaust in Ede: burgemeester vraagt steentje te leggen op monument

EDE - Nauwelijks publiek. Alleen de burgemeester van Ede en de voorzitter van Stichting Joods Monument Ede, Eric Mackay, legden deze zondag beiden een krans bij het monumenten aan de Vossenakker. In stilte. 

  1. Zien! Exclusieve filmbeelden van wolven op de Veluwe: ‘Ik hield mijn adem in’
    PREMIUM
    24

    Zien! Exclusieve filmbeel­den van wolven op de Veluwe: ‘Ik hield mijn adem in’

    Vier jaar lang lag hij verstopt in de bossen van de Veluwe. Filmmaker Cees van Kempen maakte een uniek document over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hij slaagde erin welpen op de Veluwe vast te leggen, de dynamiek van de roedels en het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de wolf aan de Nederlandse omstandigheden. Het levert een unieke film op die in februari in première gaat. Wij hebben exclusief de eerste beelden én spraken de maker.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei