Volledig scherm
Ook het personeel van de Albert Heijn moest het pand verlaten. © Vincent Lengkeek

Storende deurbel leidde tot ontruiming Albert Heijn Ede

EDE - Een ringelende deurbel blijkt de oorzaak van de ontruiming van de Albert Heijn maandag aan de Parkweide in Ede.

De bel wordt volgens het filiaal 'niet vaak' gebruikt, zo meldt Albert Heijn in een verklaring. 'De deurbel is blijven hangen, waardoor er een continu signaal in de winkel te horen was.' 

Hoe is onduidelijk, maar medewerkers kampten vervolgens met duizeligheid en hoofdpijn. 'En door ervaring uit een eerder incident hebben wij in samenwerking met de brandweer de winkel ontruimd. Nadat de brandweer diverse metingen heeft uitgevoerd, zijn er geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

Ambulancepersoneel controleerde vijf medewerkers, maar er bleek verder weinig aan de hand. De deurbel is inmiddels gerepareerd. 

In 2015 werd de supermarkt ontruimd nadat tien klanten onwel waren geworden. Oorzaak was toen koolstofdioxide (CO2) door een kapotte leiding van een koeling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei