De 15-jarige scholiere Koosje Kooij wil volgend schooljaar meedoen met School at Sea, waarbij een zeilschip in een half jaar naar de Cariben zeilt en weer terug. Hiervoor heeft ze 25.000 euro nodig, dit geld wilt ze inzamelen door sponsering en een loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
De 15-jarige scholiere Koosje Kooij wil volgend schooljaar meedoen met School at Sea, waarbij een zeilschip in een half jaar naar de Cariben zeilt en weer terug. Hiervoor heeft ze 25.000 euro nodig, dit geld wilt ze inzamelen door sponsering en een loterij. © Herman Stöver

Straks doet Koosje 5 gym op een zeilschip, nu zamelt ze alvast 25.000 euro in: ‘Ik wil zoveel mogelijk leren’

Een half jaar lang niet naar school fietsen, maar les krijgen midden op de oceaan. Met School at Sea wil Koosje Kooij (15) in oktober naar de Cariben zeilen en weer terug. Voor dit avontuur moet de Edese scholiere nog wel een bedrag van 25.000 euro bij elkaar weten te brengen.

1 reactie

 • Ook

  1 maand geleden
  Een of andere luxe hobby en daarvoor de hand ophouden bij de goegemeente? In mijn beleving is crowd funding voor mensen die ergens geopereerd moeten worden of winkels die graag willen blijven bestaan, in elk geval activiteiten met een herkenbaar sociaal/medisch doel, niet iemands privé hobby.
 1. Leeftijdsdiscriminatie in de sport leidt tot verbazing en teleurstelling: ‘Betaal de boete met trots’
  PREMIUM

  Leeftijds­dis­cri­mi­na­tie in de sport leidt tot verbazing en teleurstel­ling: ‘Betaal de boete met trots’

  EDE - Senioren mogen vanaf woensdag weer in teamverband in de buitenlucht trainen. Er is alleen wel een restrictie aan verbonden. Wie 27 jaar of ouder is, heeft pech en moet vanaf de zijlijn jaloers toekijken. Zij mogen in tweetallen aan de bak en ook nog eens op 1,5 meter afstand vanwege het coronavirus. Het leeftijdsonderscheid leidt tot gelatenheid én onbegrip. ,,Misschien ga ik wel gewoon meetrainen.’’

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe
  Play

  Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe

 2. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

De Vallei