De AH Parkweide in Ede was pleitbezorger voor langere openstelling op zondag.
Volledig scherm
De AH Parkweide in Ede was pleitbezorger voor langere openstelling op zondag. © DG/Eric Wijnacker

Supermarkten in Ede mogen twee zondagen langer open zijn

EDE - Om klanten van supermarkten meer ruimte te geven bij het winkelen, heeft het Edese gemeentebestuur besloten in het kader van de maatregelen tegen het coronavirus de openingstijden op de komende twee zondagen te verruimen.

,,Het is voor 99,9 procent zeker dat we zondag langer open zijn’’, zegt Pim Wagener, teamleider bij de Albert Heijn supermarkt Parkweide. Deze winkel had vorige week de vraag gesteld of hij op zondag langer open mocht. ,,We zijn druk bezig om alles te plannen, maar dat gaat lukken. Daarbij gaat het niet alleen om personeel, maar we moeten er ook voor zorgen dat de kluis opengaat en de lampen branden.’’ 

AH Parkweide doet mee

Deze AH is zondag hoogstwaarschijnlijk van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend. ,,We dachten eerst van 08.00 tot 20.00 uur, maar dat was niet haalbaar.’’ Normaal gesproken mogen de supermarkten in Ede-stad op zondag van 12.00 tot 17.00 uur open zijn.

In de dorpen is zondagsopening niet toegestaan. Daar geldt het versoepelde regiem de komende twee weken ook. Het is nog niet duidelijk of er meer supermarkten (langer) open gaan op de komende twee zondagen.

Juiste balans zoeken

Wethouder Willemien Vreugdenhil meldt dat als het vanwege de spreiding van klantenstroom en noodzakelijk is om langer open te gaan op zondag, het college daaraan wil meewerken. ,,Maar we horen ook van ondernemers die op zondag niet (langer) open willen; om het personeel de broodnodige rust te geven. Dat is ook belangrijk. We roepen op om de juiste balans te zoeken.’’

Burgemeester René Verhulst zegt dat er zondag wel wordt gecontroleerd of alle coronavoorschriften worden nageleefd.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei