Werk, enige tijd geleden, aan de Selterskampweg, nog altijd een belangrijke noordzuidverbinding aan de oostrand van Bennekom.
Volledig scherm
Werk, enige tijd geleden, aan de Selterskampweg, nog altijd een belangrijke noordzuidverbinding aan de oostrand van Bennekom. © Tamara Reijers

Tellingen van sluipverkeer in oostelijk deel Bennekom

BENNEKOM - Waar gaat het verkeer naar toe dat door Bennekom-oost rijdt en hoeveel verkeer rijdt er eigenlijk? De gemeente Ede gaat dat tot volgende week woensdag onderzoeken. Er zijn veel klachten van bewoners over sluipverkeer.

Eind 2017 heeft een groep bewoners aandacht gevraagd voor de overlast die zij ervaren van sluipverkeer en hoge snelheden door Bennekom Oost.  De gemeenteraad heeft unaniem besloten om met bewoners en de Dorpsraad Bennekom sluipverkeer te ontmoedigen en hoge snelheden tegen te gaan.

Verkeersbureau Goudappel Coffeng voert het kentekenonderzoek uit met camera’s die op de hoofdwegen in Bennekom Oost en bij hoofdinvalswegen van Bennekom worden geplaatst. De camera’s registreren alleen kentekens. Informatie over de auto en over wie erin zit, worden niet geregistreerd. Na afloop van het onderzoek worden de gegevens weggegooid. Aanvullend op het kentekenonderzoek vinden er rond dezelfde periode ook tellingen met rubberen telslangen op het wegdek plaats. Deze meten de hoeveelheid en snelheid van het verkeer.

De gemeente bespreekt de resultaten van het onderzoek na de zomervakantie met de projectgroep. Aan de hand hiervan wordt besloten welke maatregelen genomen worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei