Het team vrijwilligers van de Lunterse brandweer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team vrijwilligers van de Lunterse brandweer. © Eigen foto

Tien miljoen views, maar één klacht maakt (voorlopig) einde aan Youtube-hit van dorpsbrandweer

De brandweer van Lunteren heeft de populaire video’s op het razend populaire eigen YouTubekanaal offline moeten halen. Op last van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden (VGGM), vanwege een ‘serieuze klacht’ over privacy. ,,We hadden net 10 miljoen views gehaald.”

16 reacties

 • Jeroen Calo

  3 maanden geleden
  De filmpjes stimuleren mensen om zich aan te melden bij de vrijwillige brandweer. Het doel van werven en informeren lijkt me een stukje belangrijker dan het geklaag van één zuurpruim. Maar hier in de comments zag ik er ook al een paar die zitten te muggenziften.
 • Davi van Reuler

  3 maanden geleden
  Onzin. De klacht aanboren. Video makkelijk aan te passen gaf de meneer die dat doet al aan. En door. Pff ben benieuwd of we nog te lezen krijgen wat de klacht is
 • Jack Hendriks

  3 maanden geleden
  Alleen de klager wordt hierin gehoord. Terwijl er tig mensen plezierig vinden.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  Beste @Erik, dan zullen ze toch iemand vergeten zijn. Bij een flinke brand zijn er wellicht tientallen mensen op de been, denk je dat ze die allemaal om toestemming gaan vragen? Ik zou zelf ook niet op YouTube willen verschijnen, ook niet als omstander en al helemaal niet ongevraagd.
 • Erik van Lieshout

  3 maanden geleden
  @Ceciel Buijser schending AVG vind ik knap, dit ivm dat ze altijd keurig netjes vragen of ze op film willen en zo niet worden deze mensen geblurd. Door één klacht wordt in één keer een goedlopende YouTube kanaal van brandweer de nek omgedraaid. Ga er maar vanuit dat de video’s van meer dan een uur niet meer online gaan komen
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.